Суши индустрията в Япония пострада поради санкциите срещу Русия и

...
Суши индустрията в Япония пострада поради санкциите срещу Русия и
Коментари Харесай

Суши индустрията на Япония пострада заради антируските санкции

Суши промишлеността в Япония пострада заради глобите против Русия и ответните ограничения на Москва. За това оповестява японското издание Yahoo News Japan.

Отбелязва се, че рецесията в суши промишлеността е настъпила по отношение на повишението на цената на най-често срещаните съставки на ястието - сьомгата и нейния хайвер. Повишаването на цените на петрола и въвеждането на наказания против Русия доведоха до повишаване на питателните артикули.

Както написа изданието, базирайки се на статистиката на Токийския централен рибен пазар на едро, кг вносна сьомга и пъстърва през юни 2022 година коства приблизително към 15 $, по отношение на 11 $ година по-рано.

YahooNewsJapan също по този начин акцентира, че японските заведения за хранене внасят сьомга от Норвегия. Въвеждането от Русия на ограничавания на полетите във въздушното пространство на страната за задгранични самолетни компании като отговор на западните наказания, лиши Япония от опцията да внася риба непосредствено, което докара до спомагателни разноски.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР