Суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи рекордната си пета Златна

...
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи рекордната си пета Златна
Коментари Харесай

Меси изпревари Роналдо по брой Златни обувки

 Лионел Меси съвсем настигна Кристиано Роналдо
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи рекордната си пета Златна обувка за голмайстор на Европа през предишния сезон. Нападателят заслужи наградата за 34-те гола, които вкара в испанската Ла Лига през сезон 2017/18.

Втори остана Мохамед Салах от Ливърпул с 32 попадения в британската Висша лига. Меси заслужи Златната обувка и през сезоните 2009/10 (34 гола), 2011/12 (50), 2012/13 (46) и 2016/17 (37).

Така той изпревари огромния си противник Кристиано Роналдо, който има четири оценки. Аржентинецът води в класацията и през този сезон, като досега има 14 попадения.



" Обичам футбола, само че когато започнах не съм очаквал всичко това. Мечтата ми беше да бъда професионален футболист. Всички тези оценки са с помощта на съотборниците ми.

Редом с мен на терена играят най-хубавите футболисти на своите постове в света ", сподели Меси, откакто получи наградата на гала в Барселона.

Златната обувка се връчва от асоциацията на европейските спортни медии, като премията се дава на база на головете умножени по коефициента на съответното състезание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР