Суперизвестният певец Ар Кели беше осъден на 30 години лишаване

...
Суперизвестният певец Ар Кели беше осъден на 30 години лишаване
Коментари Харесай

Американско музикално величие ще лежи 30 години в затвора

Суперизвестният артист Ар Кели беше наказан на 30 години отнемане от независимост поради полови закононарушения, предадоха осведомителните организации.

Ар енд би изпълнителят, прочут с шлагера си " I Believe I Can Fly ", беше застрашен и от пожизнен затвор, само че избегна заплахата.

Прокуратурата настояваше за наказване от 25 години отнемане от независимост, а отбраната бе на мнение, че Кели заслужава не повече от 10 години, наложителният най-малко за отправените обвинявания. Адвокатите на артиста упорстваха, че тежкото му детство евентуално е довело до неговата " хиперсексуалност " в зрелост, само че той към този момент не представлявал опасност.

Ар Кели (55 г.) се е възползвал от известността и благосъстоянието си, с цел да примамва дами и малолетни девойки за секс. Той беше приет за отговорен по обвиняванията в полов тормоз, в управление на мрежа за полова употреба на младежи, в това число и на малолетни в продължение на десетилетия, както и в рекет.

Съдия Ан Донъли във федералния съд в Бруклин сподели, че доказателствата отразяват " безразличието на Кели към човешкото страдалчество " и " цялостна грубост " към жертвите му. Според нея " казусът не е обвързван със секс, а също с принуждение, свирепост и практикуване на надзор ".



Ар Кели в правосъдната зала, рисунка АП

Кели, чието цялостно име е Робърт Силвестър Кели, е измежду най-известните персони, наказани за полово принуждение в границите на акцията на придвижването против полов тормоз #MeToo.

На правосъдното съвещание в Бруклин за изговаряне на присъдата ар енд би изпълнителят не приказва, само че преди този момент неведнъж отхвърля обвиняванията в полово принуждение.

Ар Кели е в пандиза от юли 2019 година Той евентуално ще бъде изместен в място за отнемане от независимост в Чикаго, където през август следва да се изправи още веднъж пред съда по обвинявания в детска порнография и възпрепятстване на правораздаването, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР