Сухопътните войски на САЩ в Европа оповестили властите в Германия,

...
Сухопътните войски на САЩ в Европа оповестили властите в Германия,
Коментари Харесай

Defense News: Американски военни предупреждават европейците за пътни проблеми заради танкове

Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа обявили управляващите в Германия, че по европейската територия скоро ще премине доста тежка техника, която в границите на интервенция „ Атлантическа решимост” (Operation Atlantic Resolve) се насочва към „ стратегически значими позиции” в Източна Европа и Прибалтика. Това написа Себастиан Спренгер в Defense News в обява под заглавие „ US Army flows fresh tanks, troops into Europe”.

Съобщава се, че 3300 американски бойци, които ще дойдат в Европа за ротация, ще съпровождат 2500 броя бойна техника, в това число 87 танка Abrams, към 140 бронирани машини Bradley, 18 самоходни артилерийски установки Paladin и други 395 верижни машини.

Миналата седмица те пристигнали по море в белгийското пристанище Антверпен и в този момент техниката се приготвя за по-нататъшно превозване през европейските страни с кораби, влакове и на личен ход. Сред последните 280 единици ще преминат по пътищата на Германия и това може да провокира „ усложнения по пътищата”, предизвестяват американските военни.

Defense News припомня, че интервенция „ Атлантическа решимост” стартира след „ анексията” на Крим и е призвана „ да показва сила” край съветските граници. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР