Сухата кашлица, която се засили през последните две години поради

...
Сухата кашлица, която се засили през последните две години поради
Коментари Харесай

Експерти: Не се страхувайте, сухата кашлица не е непременно COVID-19

Сухата кашлица, която се ускори през последните две години заради Covid-19 и други налични вируси, се демонстрира още повече, когато настъпят зимните месеци.

Заявявайки, че сухата кашлица незабавно стартира да буди съмнение за вируси като Covid-19 или грип, експерти по гръдни болести изясняват, че това е неправилно. Затова не се опасявайте от сухата кашлица. Диагнозата и какъв тип е кашлицата би трябвало да се направи съгласно съществуващите недоволства.

Сухата кашлица неотложно и доста обезпокоително припомня на хората единствено за Covid-19 през този интервал. Въпреки че при нея няма храчки, от време на време има хрипове в гърдите.



Специалистите акцентират, че кашлицата се появява като допълнение към белодробни болести като астма, пневмония, рак на белия дроб, рефлукс, алергии, настинки, хрема и синузит. Тя може да бъде провокирана и от някои медикаменти за високо кръвно налягане.

Ето за какво е належащо да се обърнете към доктор експерт, без да чакате дълго време с недоволства от суха кашлица. Тя би трябвало безусловно да се лекува съгласно диагнозата.



Опасността идва от това, че в случай че има кашлица, която продължава повече от три седмици, тя ще стане хронична, тъй че може да се наложи мъчно и дълготрайно лекуване.

Пациентите би трябвало да бъдат тествани по едно и също време за ковид и за грип в този комплициран за всички ни живот в пандемия, тъй като коронавирусът и грипът са постоянно срещани дружно и от време на време се смесват и с елементарна простуда.



За страдание по-голямата част от хората със суха кашлица не се интересуват от това, Има пациенти, които кашлят в продължение на 6-7 месеца и не се лекуват. В такива случаи процесът на лекуване на болестта става сложен.

Първите ограничения, които можете да вземете, са да овлажните въздуха в стаята, да пиете доста вода, да вършиме гаргари и инхалации. Препоръчително е в подобен миг да приемате течностите топли, само че не горещи, с цел да не увреждате в допълнение лигавиците.

Можете да заложите на чайове от билки, както и на средства, намиращи се във всяка кухня. С потвърдено деяние са медът, лукът и лимонът, синапеното семе, мащерката, греяното вино с повечко черен пипер, черна ряпа, иглика, живовляк, резене, анасон и така нататък



Медът прави чудесна работа за суха кашлица. Той дава мигновено облекчение, тъй като смазва гърлото и извършва бариерна функционалност върху лигавицата. Освен това медът има бактерицидно и антисептично деяние. Унищожава микроорганизмите, които предизвикват заболяването. Много е потребен и укрепва имунитета осезаемо.

Медът е изцяло безопасен и няма по какъв начин да прекалите с него. Можете да го приемате в общоприетия му тип, можете и да го смесите с лимон. Не забравяйте също да го добавяте към всеки чай.

Инхалациите доста оказват помощ при кашлица. При тях вдишваме непосредствено изпаренията и надлежно резултатът е бърз. Този способ от дълго време се е потвърдил и е оказал помощ на генерации наред. Лайката има чудесно деяние върху дихателните пътища и мощни антимикробни свойства. Самите инхалации овлажняват лигавицата и я успокояват. Разбира се, това способства и за втечняването на секретите, които по-късно по-лесно напущат организма.



Билковите чайове също са изпитан метод да преодолеем влажната кашлица благодарение на природата. Има растения, като да вземем за пример мащерка и джинджифил, които са известни с приложението си за тази цел. Всъщност множеството билки биха подействали сносно. Те са източник на потребни субстанции, които укрепват имунната система. Чайовете обаче допълват главното лекуване и не можем да разчитаме само на тях.

Старомодно, само че положително – супата е едно от фантастичните домашни средства за кашлица. Освен че е богата на потребни хранителни субстанции, топлата течна чорба ще успокои гърлото ви. Така че в случай че страдате от болно гърло и ви е мъчно да преглъщате, просто си направете прелестен зеленчуков бульон.

Мащерката може да бъде в действителност мощно средство за усмиряване на кашлица. Тази билка съдържа антиоксиданти, които укрепват имунната система, както и флавоноиди, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и разпределяне на гърлените мускули.

За да си извършите чай, задоволително е да сложите две чаени лъжички мащерка в гореща вода за 10 мин. и по-късно да изпиете отварата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР