Сух режим се въвежда по традиция през целия изборен ден

...
Сух режим се въвежда по традиция през целия изборен ден
Коментари Харесай

Заради вота: Тотев разпореди важна забрана

Сух режим се вкарва по традиция през целия избирателен ден в неделя, с цел да се сведат до най-малко неприятните произшествия. Забраната за продажбата и сервирането на алкохол в комерсиалните обекти и заведенията е разпоредена от градоначалника Иван Тотев. Табуто ще е в действие от 6 часа сутринта до 20 часа вечерта, предизвестиха през вчерашния ден от Община Пловдив. Употребата на спиртни питиета на публични места, в това число и на бира в градските паркове, също предстои на наказания съгласно локалната разпоредба.

Районните кметове взаимно със чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи и съответните РПУ са длъжни да провеждат опазването на публичния ред и да правят надзор върху прецизното съблюдаване на законите. Целта е да се сътвори естествена конюнктура в неделя и в събота, когато е ден за размисъл, обясниха от администрацията.

Изключение се прави единствено за хората, които на 26 май имат фамилни тържества. Ограничението не важи най-много за сватбите и кръщенета. Глобите за нарушителите стартират от 100 лв. и стигат до 3000 лв.. За юридически лица наказванията са още по-големи - от 3000 до 30 000 лв., сподели шефът на Общинския инспекторат Ангел Славов.

До преди няколко години възбраната за алкохол се вкарваше за два дни, само че я сметнаха за непотребна и анулираха. И през днешния ден, макар табуто, всеки може да си купи авансово спиртни питиета и да си пийне хубавичко в изборния ден.

Пак със заповед на кмета се стопира издаването на позволения за всеобщи мероприятия в Пловдив в неделя, с цел да не се основават предпоставки за нарушение на публичния ред.
Общинската и районните администрации, " Общинска защита ”, „ Общинска полиция ”, „ ЕВН България Електроснабдяване “ ЕАД и Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” са длъжни да вземат ограничения за сигурност в деня на вота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР