Суданските съдебни власти повдигнаха обвинения на сваления от власт президент

...
Суданските съдебни власти повдигнаха обвинения на сваления от власт президент
Коментари Харесай

Бившият судански президент е обвинен за убийството на протестиращи

Суданските правосъдни управляващи повдигнаха обвинявания на сваления от власт президент Омар Башир в подстрекаване и присъединяване в ликвидиране на протестиращи , предадоха международните организации, като се позоваха на известие на суданския основен прокурор.

Освен на Омар Башир сходни обвинявания са предявени и на други лица, се споделя в известието. Бившият президент е упрекнат след импортирана тъжба поради гибелта на доктор при митинги в квартал Бури в Хартум, отбелязва Агенция Франс Прес.

Омар Башир в този момент е в ареста , откакто беше свален от власт на 11 април. Говорител на протестиращите в Судан сподели, че суданските генерали, които поеха властта след свалянето на Башир, и представители на протестиращите са се договорили през днешния ден за основаване на нов орган, наименуван " върховен съвет ", съобщи Агенция Франс Прес.
 БГНЕС, списък
Той ще размени военния съвет, който ръководи в този момент. " Днес ние се договорихме за структурата на новия върховен съвет, който ще включва представители на военните и на цивилните ", сподели представителят Таха Осман. Разговорите не престават на следващия ден и ще обиден въпроса за състава на новия съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР