Subaru отпразнува 30-годишнината на подразделението STI (Subaru Tecnica International) със

...
Subaru отпразнува 30-годишнината на подразделението STI (Subaru Tecnica International) със
Коментари Харесай

Най-мощният WRX STI

Subaru отпразнува 30-годишнината на подразделението STI (Subaru Tecnica International) със специфична трансформация на WRX STI, която ще стане най-мощната в историята на модела. Type RA-R ще бъде създаден в лимитирана серия от 500 бройки и изненадващо има 2.0- вместо 2.5-литров опозитен мотор.





Боксерът развива 329 к.с. и е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия. Type RA-R тежи 10 кг по-малко от общоприетото Subaru WRX STI (1 480 кг) и има нова спортна изпускателна система, пружини и амортисьори, създадени особено за тази версия, шестбутални спирачки Brembo с 457-милиметрови дискове начело и двубутални откъм гърба.



Юбилейната версия на рали легендата има и специфични гуми Michelin Pilot Sport 4S с друг състав на сместа във външната и вътрешната част на грайфера. От Subaru настояват, че по този начин се обезпечава еднообразно положително сцепление на изсъхнало и мокро покритие.



За страдание Type RA-R е предопределен единствено за японския пазар. Поръчки ще се одобряват до 17 декември. Цената е 4 998 240 йени (€38 167).














Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР