Студентските съвети към над 20 държавни висши училища се събират

...
Студентските съвети към над 20 държавни висши училища се събират
Коментари Харесай

Студентските съвети срещу увеличение на таксите

Студентските препоръки към над 20 държавни висши учебни заведения се събират на ексклузивен съвет в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ по отношение на предстоящото покачване на семестриалните такси приблизително с 20 на 100 от есента.

Проекторешението на държавното управление за нарастване на таксите бе оповестено преди дни и в развой на публично разискване до 18 април.

Увеличението касае главно областите „ Педагогически науки “, „ Хуманитарни науки “, „ Социални, икономически и правни науки “, „ Природни науки “, „ Технически науки “ и „ Здравеопазване “.

Целта на срещата на студентските препоръки е да се разбере дали те са били известени от управленията на университетите за идното повдигане на таксите и дали е потърсено мнението им по тази тематика, изясни за „ Хоризонт “ Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки в България:

„ През последните години нарастването е сред 5 и седем %, а сега приказваме за 20, а за някои специалности приказваме за 30. “

Според него нарастването на таксите може да бъде избегнато. И даде образци:

„ УНСС, Софийският университет, таксите на УАСГ също остават непроменени “.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР