Студентите придобиват умения за проектиране на мобилни мрежиКитайски лектори преподаваха

...
Студентите придобиват умения за проектиране на мобилни мрежиКитайски лектори преподаваха
Коментари Харесай

Професори от Шенджен обучават в Пловдивския университет

Студентите получават умения за планиране на мобилни мрежи

Китайски лектори преподаваха новата дисциплинираност „ Мобилни осведомителни системи ” на студенти от Пловдивския университет

За първи път у нас преподаватели от китайския Политехнически университет в Шенджен организираха образование на студенти по „ Мобилни осведомителни системи ”. Знания усвоиха четвъртокурсниците от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”, компетентност „ Информационна физика и телекомуникации ” към Физико-технологичния факултет.

Проф. Джън Джъхуа и проф. Ли Чанбин преподаваха новата дисциплинираност в Центъра за професионално образование в региона телекомуникациите и осведомителните технологии, открит през октомври предходната година като част от съглашение за съдействие сред ПУ и Политехниката на Шенджен, посочи проф. Невена Милева, зам-ректор на висшето учебно заведение и декан на Физико-технологичния факултет. Реципрочен център ще проработи скоро и в китайския мегаполис.

Теоретичното и практическото образование по планиране на новото потомство мобилни мрежи е извънредно потребно, безапелационни са студентите и преподавателите. Лекторите от Шенджен, от своя страна, означиха високото равнище на подготовка на студентите и ползата им към извършения курс по мобилни връзки.

При визитата си в ПУ „ Паисий Хилендарски ” следващата година китайските лектори възнамеряват да показват мобилните технологии от пето потомство (5G)

Обучението приключи с изпит, който включваше осъществяване на заложен от преподавателите план на LTE мрежа. На четвъртокурсниците от специалността „ Информационна физика и телекомуникации ” ще бъдат издадени документи от Политехнически университет в Шенджен за сполучливо преминато образование по „ Мобилни осведомителни системи ”, описа проф. Милева.

Двете висши учебни заведения са се договорили да обменят положителни практики и информация за нови проучвателен постижения, да провеждат лекции, лабораторни курсове, да разменят предприемачески и културни визити. При визитата си в ПУ „ Паисий Хилендарски ” следващата година китайските лектори възнамеряват да показват мобилните технологии от пето потомство (5G).

Създаването на Центъра в ПУ дава действителен късмет за процедура на студентите от IV курс на бакалавърската стратегия „ Телекомуникационни и осведомителни системи ” във Физико-технологичния факултет. Споразумението сред двете висши учебни заведения ще включва и лектори от най-големия производител на телекомуникационно съоръжение в света – Huawei, които ще преподават на четвъртокурсниците дисциплината „ Мобилни системи ”, защото компанията работи в тясно съдействие с Политехническия университет на Шенджен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР