Студентите, които учат инженерство или бизнес в университета, е по-вероятно

...
Студентите, които учат инженерство или бизнес в университета, е по-вероятно
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Учете тази специалност, ако искате да сте милиардер

Студентите, които учат инженерство или бизнес в университета, е по-вероятно да станат милиардери, в сравнение с сътрудниците им от други специалности, демонстрира ново проучване, представено от английския вестник Daily Telegraph.

Младежите, които към този момент са навлезли на пазара на труда и имат кариера в продажбите или като борсови брокери, също е доста евентуално да станат част от клуба на най-богатите хора в света.

Данните са от проучване на организацията за асортимент на чиновници Aaron Wallis, която анализирала 100-те най-богати хора в света, с цел да видят дали има някаква връзка сред първата им кариера и насъбраното след това благосъстояние.

Изследователите открили, че най-честата първа работа измежду милиардерите, почнали работа в организация, която не е тяхна, е на чиновник в отдел „ Продажби “. Тези хора, които след това са се трансформирали в милиардери, са разнообразни от бизнесмените, основали лична компания или заети в фамилен бизнес.

Десет от 53-та милиардери, почнали кариера в организация, която не е тяхна, са били на позиция в отдел „ Продажби “, а деветима от милиардерите са стартирали като борсови брокери.

Изследването открило още, че 75 от 100-те най-богати хора в света, в това число Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Джордж Сорос и Джеф Безос, са приключили университет. 22-ма от тях са учили инженерство, в това число създателите на Amazon Джеф Безос и на Гугъл Лари Пейдж, 16 са учили бизнес, а 11 – финанси и стопанска система.

30 от милиардерите в топ 100 или са наследили благосъстоянието си, или са работили за фамилния бизнес. 17 от тях са основали лична компания.

През юли Безос за малко измести Бил Гейтс като най-богатия човек в света след повишението на цената на акциите на онлайн платформата за продажби преди публикуването на данните за облагата й. След това цената на акциите още веднъж спадна и Гейтс се върна на първото място.

Бил Гейтс, който има 87 милиарда $, е най-богатият човек в света от май 2013 година Милиардерът човеколюбец е раздал 31.1 милиарда $ от благосъстоянието си за благотворителни дела, до момента в който Безос е дарил единствено 100 млн. $, сочат данни на списание Forbes.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР