Студенти по медицина влизат като доброволци в Covid отделенията в

...
Студенти по медицина влизат като доброволци в Covid отделенията в
Коментари Харесай

120 студенти са заявили желание да станат доброволци в Covid отделения

Студенти по медицина влизат като доброволци в Covid отделенията в лечебните заведения. За една седмица 120 кандидатури на искащи да се включат са постъпили в Асоциацията на студентите по медицина, която се зае с координацията.

" От Министерството на здравеопазването имаме предоставена информация за потребностите на лечебните заведения в страната и насочваме доброволците, като им даваме координатите за връзка ", изясни пред БНР Теодора Делчева, зам.-председател на асоциацията.

Сред претендентите има стажант-лекари, само че и студенти от първи и втори курс, уточни тя.

" Асоциацията лобира студентите да се наемат на трудов контракт, с цел да бъдат предпазени правата им и да се усещат по-сигурни на работното си място. Когато са на трудов контракт, ще могат да вземат и спомагателните средства за работа на първа линия в Covid отделенията. Работата е високо рискова, а промените са доста дълги и считаме, че студентите го заслужават ", акцентира Делчева.

По думите ѝ има лечебни заведения, които са отворени за доброволци, само че не са декларирали подготвеност да назначат студентите на трудов контракт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР