Студенти от Великотърновския университет негодуват срещу предумишлено провалените според тях

...
Студенти от Великотърновския университет негодуват срещу предумишлено провалените според тях
Коментари Харесай

Търновски студенти се разбунтуваха срещу политическия натиск върху ВТУ

Студенти от Великотърновския университет недоволстват против преднамерено провалените съгласно тях избори за допълнение на студентската квота в Общото заседание на ВТУ. Те се събраха на спонтанна проява пред залата на Академическия съвет на университета, с цел да изразят своето неодобрение.
Протестът ни бе ориентиран против слагането на всички студенти и докторанти на университета под общ знаменател от страна на управлението на Студентския съвет, което си разрешава да приказва от тяхно име и да твърди, че те са жертви на репресии и са редовно притискани от страна на управлението на университета, показва студентът Боян Събев в изказване до медиите.

По негови думи проявата е целяла да покаже и несъгласието на студентите " с откритото партийно вмешателство в университетската автономност и опитите да бъде оказван напън на най-високо държавно равнище " върху висшето образователно заведение.

В демонстрацията са се присъединили десетки студенти и докторанти на университета. Те акцентират, че това е била изцяло спонтанна студентска самодейност, която не е целяла да оказва въздействие в идните избори за Общо заседание на университета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР