Студенти от Политехническото училище в Лозана, Швейцария, се научиха да

...
Студенти от Политехническото училище в Лозана, Швейцария, се научиха да
Коментари Харесай

Програма предсказва къде и кога ще падне мълния

Студенти от Политехническото учебно заведение в Лозана, Швейцария, се научиха да предсказват по кое време ще удари гръмотевица.

Програмата, която разработчиците показаха преди дни, може да предсказва възникването на непредсказуемото до момента събитие половин час преди да се случи.

Студентите имат вяра, че достижението им ще предотврати в бъдеще пагубното влияние на мълниите върху градската инфраструктура, сензитивното съоръжение и така нататък

Нашият способ употребява данни, които получаваме от всяка метеостанция.

Това значи, че даже отдалечени райони, които се намират отвън радиолокационен и сателитен диапазон и където няма мобилна връзка, ще бъдат обхванати, споделя Амирхосейн Мостаджаби, основен разработчик на програмата.Алгоритъмът, който учените са основали, проучва атмосферното налягане, температурата на въздуха, равнището на мокрота и скоростта напразно, написа изданието Nature.

Именно тези четири фактора дават точност на прогнозата до 80% - предсказвайки момента и мястото на рухването на гръмотевица./ profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР