Студенти, актьори и културни дейци във организираха митинги около три

...
Студенти, актьори и културни дейци във организираха митинги около три
Коментари Харесай

Протестиращи окупираха три театъра във Франция

Студенти, артисти и културни дейци във проведоха манифестации към три от огромните театри в страната с гледище културните институции да възобновят работата си,предава ТАСС.
По информация на радио „ Франс Инфо ”, първият митинг е бил проведен в спектакъл „ Одеон ” още на 4 март. Следващата акция се е провела в спектакъл „ Колин ” (Théâtre de la Colline). В постройката влезнали към 30 студенти с плакати с надпис „ Време е за отваряне ”, „ Културата умира, поколението е застрашено ”. Няколко десетки участници в акцията застанали пред входа на постройката. Подобен митинг е почнал и в Националния спектакъл в Страсбург.
 Глоба или затвор в районен съд Македония, в случай че не спазваш вечерния час Глоба или затвор в районен съд Македония, в случай че не спазваш вечерния час
Глоба или отнемане от независимост до една година за физически лица и санкция до 30 милиона денара за юридически лица, планува Наказателния...
Според радиостанцията, гръбнакът на митингите са студентите от Националната консерватория за трагично изкуство (CNSAD) и Висшето учебно заведение по трагично изкуство (Esad).
На 6 март при протестиращите в спектакъл „ Одеон ” пристигнала министърът на културата, която декларирала, че продължава консултациите за отбрана на останалите без работа актьори и други дейци на културата.
Независимо от това културното поделение на Всеобщата конфедерация на труда разгласява апел окупацията на театрите да продължи.
Театрите, кината, музеите и другите културни институции във Франция са затворени от края на октомври, когато в страната за повторно бе въведен режим на самоизолация. Според предварителния проект, оповестен в края на ноември, те трябваше да отворят още веднъж порти през януари. В началото на годината, обаче, Франция означи висока заболеваемост от COVID-19, заради което управляващите непрекъснато отсрочват отварянето на заведенията за хранене, театрите и музеите и до момента не е оповестена даже примерна дата, на която това би могло да се случи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР