Студент в Софийския университет, специалност Право изпрати до OFFNews позицията

...
Студент в Софийския университет, специалност Право изпрати до OFFNews позицията
Коментари Харесай

Право на отговор: Да, СУ не е Оксфорд, но дава прекрасни възможности за развитие

Студент в Софийския университет, компетентност " Право " изпрати до OFFNews позицията си за образованието в Юридическия факултет на СУ в отговор на оповестения от нас коментар на третокурсничка по право, озаглавен " Софийският университет, или по какъв начин да паднем под нулата, до момента в който се държим на върха ", и продължението му - " Защо би трябвало да останем тук ".
 От вас: СУ, част II - за какво би трябвало да останем тук  От вас: Софийският университет, или по какъв начин да паднем под нулата, до момента в който се държим на върха
Публикуваме текста на Недко Радев без съкръщения и редакция. Заглавието е на OFFNews.

Аз съм студент 5ти курс, компетентност право във Софийски Университет. След като прочетох публикацията на колежката от трети курс и разисках с някой свои сътрудници (?) взех решение да изразя своята позиция.

Колежката вярно е показала някои напълно не професионални изяви, за които съм склонен, че могат да породят разстройване, в случай че не и терзание. От друга страна, като студент последна година считам, че съм си построил по-пълна визия за обстановката във факултета, а и университета, и най-много за избора върху какво да се съсредоточиш и по какъв начин да използваш предоставеното.

Наред с няколкото образеца които на нея са и създали най-силно усещане, тя нищо не загатва за нашите асистенти, нито за други доценти и професори водещи лекционни курсове, а камо ли пък за кръжочните действия както и другите клубове по ползи и благоприятни условия за развиване.

Защо не обръща внимание на тези асистенти, които с метода си на преподаване освен те научават на нещо, само че и те въодушевяват самичък да седнеш и да четеш по съответната дисциплинираност. За асистентите, за които от първи курс чакаш да ти преподават, тъй като се знае какъв брой са брилянтни. За асистентите на които работещите студенти по този начин си провеждат програмата, че да съумеят да участват на съответните семинарни занятия. „ Иди при него, той изяснява всичко, тъй че да го схванеш. “, „ Аз си вървях при него и изпита ми мина супер “. И аз няма да споделям имена, те се знаят от всички минали съответния курс. Тези асистенти имат подготвеност да оказват помощ на студентите си, с какъвто и проблем да ги потърсиш през почивките, по съответната материя и освен. Тези асистенти които разчупват от време на време сухата доктрина с цел да доближи до към момента неориентирани студенти. Защо за тях тя нищо не загатна?

А какво за други наши лектори, такива изявени хора които събират цялостни зали. Такива поради които ставаш в 6 с цел да идеш на лекция. Такива, които до момента в който чакат да се отвори зала 272 стартират диалог със студентите, неофициален, естествен, човешки. За тези, които си чувал на обществени лекции и още веднъж чакаш да ти преподават. Макар от време на време да си отиват от този свят преди този момент да е допустимо. За тези които употребяват всемирен образци, повтарят нещо, по 10 пъти, по 100 пъти, с цел да стигне до теб. За тези, които преподават и най-техническите неща забавно. Преподаватели поради които да поискаш ти да станеш помощник и да се развиваш академично, с цел да почерпиш от техния опит и да си в тяхното обграждане. Вдъхновяващи такива.

Нищо не сподели за кръжоците по право, годишни, водени от асистенти или от студенти, подпомагани от тях. Там където имаш опция да срещнеш будни заинтригувани хора, да обсъдиш с тях какво те вълнува, какво се случва в този момент и за какво е значимо.

А за надпреварите по право, посредством които се докосваш до още един изцяло нов юридически свят. Над 10 на брой, интернационалните и национални, подпомагани от асистенти и от някогашни студенти, с които да се съсредоточиш върху това което на теб ти харесва, в региона в която искаш да се развиваш, да срещнеш практици от съответната сфера.

Защо не намерения за тях преди да се чуди дали е направила верният избор за образователно заведение?

В умозаключение да, ситуацията не е идеално, нищо не е идеално. Да, СУ може да не е Оксфорд. Но да не се обръща внимание на всички прелестни благоприятни условия които дава за развиване е погрешно и искрено незаслужено. Сериозните студенти не са ощетени. Възможности има повече от задоволително. Предпоставки за оставане също. А когато погледна обратно за тези 5 години, аз не мисля за образците дадени от сътрудника от 3ти курс, а за всичко останало в което съм избрал да се включа, и всичко което съм постигнал с помощта на Юридическият факултет на СУ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР