Струнен квартет „Фрош“ се включва в летния сезон на Софийската

...
Струнен квартет „Фрош“ се включва в летния сезон на Софийската
Коментари Харесай

Струнен квартет „Фрош“ с концерт в атриума на „Квадрат 500“

Струнен квартет „ Фрош “ се включва в летния сезон на Софийската филхармония с концерт в атриума на Квадрат 500 на 21 август . Програмата включва „ Почти фикция “ на Хенрик Гурецки и Струнен квартет №3 на Роберт Шуман.

Дамите от елитната групировка на Софийската филхармония остават правилни на своята задача да разпространяват у нас творбите на актуалните композитори наред с необятно известните шедьоври на класиката. Към всеки нотен текст те подхождат с чисто сърце и висок професионализъм – факт, който не остава неусетен от публиката.

През април 2008 квартетът получава втора премия на Международния конкурс за австрийска камерна музика – София. През декември 2008 печели първа премия на Академичния конкурс за камерна музика, отдаден на Марин Големинов.

Квартетът е лауреат на „ Кристална лира “ за 2015 в категория Камерни ансамбли.
Квартет „ Фрош “ реализира редица български и международни министър председатели на творби от Джордж Кръмб, Освалдо Голихов, Стив Райх, Тери Райли, Румен Бальозов, Александър Радвилович, Любомир Денев, Васил Казанджиев, Георги Арнаудов, Сюнне Скоуен, Петър Керкелов, Мартин Георгиев, като част от творбите са особено написани за квартета.

Сред огромните планове на квартета са концерт в Oslo Concert House, отдаден на българската и норвежката модерна музика, както и присъединяване в първото издание на фестивала „ Musica Nordica “ в София. Съставът работи върху звукозапис на интеграла от 4 струнни квартета на Константин Илиев за Националното радио.

На 1 ноември 2017 година „ Фрош “ изнесе откриващия концерт от взаимната стратегия на Българския културен институт в Москва и музея „ Чайковски “, както и плана „ Нова българска музика “ на Българския културен институт в съветската столица.



Концертът на квартет „ Фрош “ е част от летния сезон на Софийската филхармония „ Споделете музиката “ и е подсилен от Столична община – Календар на културните събития
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР