Строителството през януари се свива с 6.4% на годишна база

...
Строителството през януари се свива с 6.4% на годишна база
Коментари Харесай

Строителството на сгради се свива двуцифрено, индустрията - по-малко

Строителството през януари се свива с 6.4% на годишна база и с 1.3% по отношение на декември, демонстрират данните на Националния статистически институт. Календарно изгладените сочат, че спадът се дължи главно на сградното строителство, което се свива с 11% за година, а на това на инфраструктурни планове се усилва с 0.5%.

През първия месец от годината продукцията от сградното строителство понижава с 1.8%, а от гражданското/инженерното строителство - с 0.7%.

Статистиката регистрира спад и в промишленото произвеждане , който на годишна база е 3.4%, а по отношение на декември - има нарастване от 0.8%.

За година спад е регистриран в добивната индустрия - със 17.8%, при преработващата индустрия - с 2.7%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.4%.

Спрямо декември покачване е записано в преработващата индустрия - с 2.1%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.2%, а намаляване - в добивната индустрия - с 13.1%.

По-значителен растеж в преработващата индустрия се следи при: производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 19.6%, производството на транспортни средства, без коли - с 18.5%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 13.4%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 10.4%.

Съществено понижение е записано при: производството на тютюневи произведения - с 20.3%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 12.4%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 3.7%.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР