Строителството на водопровода между Мало Бучино и Перник стартира до

...
Строителството на водопровода между Мало Бучино и Перник стартира до
Коментари Харесай

Аварията в Перник засяга централната част, седем села и град Батановци

Строителството на водопровода сред Мало Бучино и Перник започва до дни. Проектът на оборудването е подготвен на 99%. Това разгласи за Българска национална телевизия новият шеф на ВиК-Перник инж. Борислав Иванов. Междувременно огромна повреда по довеждащия тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води в града промени графика на водния режим в обитаемото място.

Перник

Доста сериозна се оказа повредата в квартал " Железни фабрики ". От сутринта екипи работят тук, само че към момента не са достигнали до тръбата. Това значи, че до края на деня най-рано повредата ще бъде отстранена и водният режим няма да бъде спазен. Засегнати са централната градска част, седем села към Перник, както и град Батановци. Именно многото повреди в града са причина за огромните загуби на вода по трасето. Може да се каже, че от началото на водния режим съвсем не е спестена вода, това съобщи за Българска национална телевизия новият шеф на ВиК-дружеството. Очаква се след 15 дни да се стигне до мъртвия размер на язовир " Студена "
Инж. Борислав Иванов, шеф на ВиК-Перник: По данни от през вчерашния ден, тъй като през днешния ден още не са ми дали, е 3 милиона и половина. Някъде към метър и половина от водното равнище остават, до момента в който не се стигне до мъртвия размер. Взели сме решение по какъв начин да може да се пречисти водата, която е от по този начин наречения мъртъв размер. Ремонтът на утаителя, която е в пречиствателната станция не съумя да стигне в точния момент. Затова ние взехме решение да създадем по този начин самобитен утаител на самия язовир, като преградим трасето на водата, тъй че да се получи един размер, който да може да се утаят частиците, които действително провокират замътяването.
Управителят на Вик-Перник сподели още, че не се плануват компенсации за жителите, а в това време е открито, че в село Ярджиловци жителите нямат водомери и черпят вода, без да заплащат за нея. Предстоят инспекции.
 Новият шеф на ВиК-Перник пред Българска национална телевизия: Аварията от тази заран е сериозна Новият шеф на ВиК-Перник пред Българска национална телевизия: Аварията от тази заран е сериозна
Аварията от през днешния ден е много сериозна, на единия от двата основни водопровода. Засегната е централната градска част и няколко обитаеми места. При непрекъснато...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР