Строителството на Турски поток през България ще се забави. Върховният

...
Строителството на Турски поток през България ще се забави. Върховният
Коментари Харесай

Забавяне на строежа на „Турски поток“ през България

Строителството на Турски поток през България ще се забави. Върховният административен съд дефинитивно е забранил на " Булгартрансгаз " да подмени строителя на продължението на " Турски поток " през българска територия.

" Булгартрансгаз " трябваше да подпише контракт със обвързваното с съветската ТМК обединяване " Газово развиване и уголемение в България ". Подписването няма са стане до момента в който не завърши разногласието за отстраняването на саудитския консорциум " Аркад ". Определението на съда удостоверява решението на Комисията за защита на конкуренцията, която анулира решение на " Булгартрансгаз " да подмени определения строител на " Турски поток " през българска територия.

В края на май държавната компания декласира саудитския консорциум " Аркад " и разгласи, че една от най-големите инфраструктурни поръчки – на стойност над 2 милиарда лева - отива при втория кандидат - обединяване " Газово развиване и уголемение в България ". " Аркад " бе избран за победител за градежа на 474-километровото трасе от турско-българската до българо-сръбската граница, защото единствен влизаше в цената на поръчката. ГЕРБ предложи по-висока цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР