Строителството на сръбския участък на Турски поток върви по график

...
Строителството на сръбския участък на Турски поток върви по график
Коментари Харесай

В Сърбия строят усилено Турски поток

Строителството на сръбския сектор на " Турски поток " върви по график и е планувано да завърши към края на тази година, съобщи пред публицисти заместник-ръководителят на съветската държавна администрация Сергей Приходко преди началото на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в Сърбия, съобщи ТАСС.

Той означи, че по плана " Турски поток " и обвързваните с него директни тръбопроводи в страните от Югоизточна Европа сега се осъществят мероприятия за образуване на доставки на газ по второто отклонение на този газопровод по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз в газоразпределителния център в Баумгартен (Австрия).

По думите на Приходко най-активно е взаимоотношението със Сърбия, построява се магистрален газопровод на сръбска територия с дължина 402 км. С въвеждането в употреба на цялата система директни газопроводи, продължаващи " Турски поток ", Сърбия надеждно ще обезпечи вътрешното ползване на газ, а също ще осъщестявва пренос на синьо гориво в страните от Централна Европа, сподели Приходко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР