Строителството на небостъргача Златен век“ в столичния кв. Лозенец“ може

...
Строителството на небостъргача Златен век“ в столичния кв. Лозенец“ може
Коментари Харесай

Съдът разреши строителството на небостъргача „Златен век“ да продължи

Строителството на небостъргача „ Златен век “ в столичния кв. „ Лозенец “ може да продължи. Това следва от окончателното. С него се удостоверява анулацията на заповедта на шефа на строителния контрол, с която строителството беше спряно през април 2019 година

Върховният административен съд оставя в мощ решението от 06.11.2020 година на Административен съд – София град.  С решението на първоинстанционния съд беше анулирано прекъсването от ДНСК на градежа на постройката „ Златен век “. Делото беше формирано пред Върховен административен съд по две касационни тъжби, подадени от Директор на Дирекция „ Правна “ при ДНСК и по митинг от зам.-градски прокурор на Софийска градска прокуратура.

Решението на Върховен административен съд поставя точка на разногласието дали строителството на този небостъргач може да продължи, най-малко към днешна по този начин и в случай че не бъде спряно на друго съображение. От решението на съда излиза наяве, че поправката в Закона за устройство на територията, прочула се като " поправката Артекс ", е свършила работа и вложителите - семейство Мирянови, имат годно позволение за градеж най-малко до ноември 2022 година

Изграждането на небостъргача беше спряно след разразяването на абсурда „ Апартаментгейт “. Тогава с ГЕРБ се раздели вторият човек в партията Цветан Цветанов, от поста правосъден министър си отиде Цецка Цачева, а оставки подадоха и двама зам.-министри - от тези на енергетиката и на спорта. Строителството на небостъргача пък беше спряно след намесата на тогавашния министър председател Бойко Борисов.

Спорът сред притежателя на небостъргача компания „ Артекс “ и Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) мина през няколко правосъдни инстанции. И последната от тях обяви заповедта за прекъсването на строителството на „ Златен век “ за незаконосъобразна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР