Строителството на жилища и къщи в САЩ преживява криза -

...
Строителството на жилища и къщи в САЩ преживява криза -
Коментари Харесай

Сащ преживяват най-голямата строителна криза

Строителството на жилища и къщи в Съединени американски щати претърпява рецесия - броят на въведените парцели в употреба към броя на нуждаещите се е намалило до най-ниското си равнище от 60 години насам, когато е почнала да се води сходна статистика, показва вестник The Wall Street Journal. Парадоксалното в тази ситуация е, че този недостиг идва на фона на растеж на американската стопанска система, мощно предложение на работни места, растеж на заплатите, рекордна интензивност на фондовата борса, а също по този начин поколението, което търси най-вече жилища по-късно от 40- и 50-те години на предишния век, е това на милениумите. Всички тези фактори би трябвало да доведат до взрив в строителния бранш, само че се получава противоположното - толкоз малко жилища са се строели единствено по време на Втората международна война.

По данни на Националната асоциация на притежателите, през 2018 година в страната ще бъдат пуснати в употреба под 900 000 къщи, в миг, в който с цел да се удовлетвори търсенето и при възходящ брой на популацията е належащо да бъдат издигнати най-малко 1.3 млн. къщи. Подобно повишение на търсенето над предлагането тласка цените нагоре и новопостроените парцели стават недостъпни за младите фамилии, които са принудени да търсят своя дом на вторичния пазар. Това води до растеж на цените и в този сегмент.

Строителите, от своя страна, също биха желали да осъществят повече обекти. Те обаче са сложени в много неизгодна обстановка, тъй като през последните 10 години цените и на парцелите, и на строителните материали на процедура се удвоиха. Това покачва себестойността, а оттова и крайната цена и евентуалните купувачи са доста по-малко.

Дори по време на огромната меланхолия през 70-те години на предишния век и на спада на пазара през първото десетилетие на новото хилядолетие са се пускали в употреба доста повече на брой нови парцели, в сравнение с се построяват през днешния ден по време на деветата година от икономическия растеж, означават експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР