Строителството на газопровода Балкански поток фактически е завършено. Българският участък

...
Строителството на газопровода Балкански поток фактически е завършено. Българският участък
Коментари Харесай

ТАСС: Приключи строителството на газопровода "Балкански поток"

Строителството на газопровода " Балкански поток " в действителност е приключено. Българският сектор е обвързван с газопровода в Сърбия. Това е съобщил пред ТАСС в неделя информиран източник, участващ в строителството на газопровода. " Балкански поток " е приключен, той е обвързван с газопровода в Сърбия, публични мероприятия във връзка със завършването няма да има заради пандемията от коранавируса. Вероятно гала ще има по-късно ", е споделил източникът, представен от съветската организацията.

През октомври министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че строителството на газопровода " Балкански поток " на територията на страната е покрай довеждане докрай. Той акцентира, че " с реализацията на плана " Балкански поток ", България ще се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и ще подсигурява диверсификацията на газовите доставки ".

" Балкански поток " е продължение на газопровода " Турски поток " през територията на България, написа организация ТАСС. В формалните документи той е избран като " уголемение на газотранспортната инфраструктура на компанията " Булгартрансгаз ", редом на северния газопровод до българо-сръбската граница ". Името " Балкански поток " за газопровода предложи министър председателят Борисов и бе маркирано, че линейната част на газопровода би трябвало да бъде подготвена до декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР