Строителството на газопровода Балкански поток“ де факто е завършено, а

...
Строителството на газопровода Балкански поток“ де факто е завършено, а
Коментари Харесай

ТАСС: Балкански поток е окончателно завършен

 Строителството на газопровода " Балкански поток “ де факто е приключено, а българският сектор от газопровода е обвързван с газопровода в Сърбия. Това съобщи информиран източник, участващ в построяването на газопровода, представен от ТАСС и БГНЕС.

" Балкански поток " е приключен, обвързван е с газопровод в Сърбия, няма публични събития по отношение на завършването на газопровода заради пандемията на ковид, а церемонията евентуално ще се състои по-късно ", сподели източникът, представен от БГНЕС.

През октомври българският министър-председател разгласи, че строителството на газопровода " Балкански поток " в страната е съвсем завършило. Той акцентира, че " с осъществяването на плана " Балкански поток " България ще се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и ще подсигурява диверсификация на доставките на газ ".

" Балкански поток “ в действителност е продължение на газопровода " Турски поток “ през територията на България. В формалните документи тя се назовава " обект на разширение на газопреносната инфраструктура на компанията " Булгартрансгаз “паралелно със северния основен газопровод до българо-сръбската граница “. Името " Балкански поток " за газопровода беше препоръчано от министър-председателя. Беше маркирано, че линейната част на газопровода би трябвало да бъде приключена до декември.

" Турски поток, който беше пуснат на 8 януари 2020 година, минава по дъното на Черно море от Русия до крайбрежията на Турция. Освен това има сухопътна директна линия до границата със прилежащи страни, откъдето газът към този момент се изнася за Гърция, България, районен съд Македония. По-късно, след завършването на построяването на цялата инфраструктура, газът доближава до Сърбия и Унгария. Пропускателната дарба на газопровода от 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР