Строителство на хотели и ресторанти в Национален парк Пирин няма

...
Строителство на хотели и ресторанти в Национален парк Пирин няма
Коментари Харесай

Нено Димов: Нови хотели и ресторанти Пирин няма да има

" Строителство на хотели и заведения за хранене в Национален парк " Пирин " няма да има. Промените, признати от държавното управление на 28 декември дават право на създаване единствено на спортна инфраструктура и прилежащи уреди ". Това съобщи на брифинг в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов след среща с кмета на града Георги Икономов нощес.

Община Банско стартира да създава организационен проект за ски зоната, който ще премине през екологична оценка и оценка за сходство. Евентуални капиталови планове за планове ще бъдат подлагани на оценки. Планът за ръководство на Национален парк " Пирин " не предстои на екологична оценка, тъй като той единствено трансформира режими. На оценка обаче подлежат капиталовите планове, изясни министърът.

" Търся салдото на другите гледни точки ", сподели Димов. Той беше безапелационен, че развиването на туризма в зоната би трябвало да бъде уравновесено, отговарящо на всички екологични европейски и национални правила.

Територията на ски зоната в Банско е 2% от Национален парк " Пирин ", а за Добринище 0,6%, изясни министър Димов. Той отхвърли изказванията, че ще бъдат застроени 48 на 100 от територията на Националния парк. " Става въпрос само за спортна инфраструктура ", сподели той.

Европейските наставления дават право за създаване на уреди за спорт в парковете, акцентира кметът на Банско Георги Икономов след срещата си с министър Нено Димов. Искам ясно да заявя, че като кмет на Банско няма да позволи застрояване или презастрояване на планината, увери Икономов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР