Строително-ремонтните дейности по ВиК мрежата са приключени в сроковете, заложените

...
Строително-ремонтните дейности по ВиК мрежата са приключени в сроковете, заложените
Коментари Харесай

Община Асеновград е разплатила 90% от средствата по Водния цикъл

Строително-ремонтните действия по ВиК мрежата са завършени в периодите, заложените в договорите с изпълнителите на съответните действия. В това увери кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов. До края на годината следва привършване и въвеждане в употреба и на към момента изграждащата се пречиствателна станция за отпадни води. Очаква се през октомври или при започване на ноември да бъдат осъществени нужните проби за вярното ѝ действие и до края на календарната година тя да бъде въведена в употреба. Вече е осъществен подборът и образованието на чиновниците, които ще бъдат назначени на работа в пречиствателната станция.
Те ще стартират активността си незабавно, след въвеждане в употреба на оборудването. От изявлението на градоначалника излиза наяве, че Община Асеновград е изпълнила сполучливо разплащанията в 90% от средствата по осъществяване на Водния цикъл в града.
" Няма аргументи да се натрупа съмнение към Общината, че ще зародят проблеми по този план и неговото привършване, както и за несъблюдение на финансовите задължения. ", сподели в умозаключение Караиванов.
От градската администрация не дадоха отговор на въпроса на Actualno.com дали се чака повишаване на водата в Асеновградско, след приключването на ремонтните действия и въвеждане в употреба на пречиствателната станция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР