Строителният министър Виолета Комитова, която два месеца прави ежедневни разкрития

...
Строителният министър Виолета Комитова, която два месеца прави ежедневни разкрития
Коментари Харесай

Тотален обрат: Министър Комитова поиска 4 пъти ръст на бюджета на АПИ по модела ГЕРБ

Строителният министър Виолета Комитова, която два месеца прави ежедневни разкрития на злоупотреби с парите за строителство, изненадващо промени тотално метода си, като изиска в петък актуализация на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) с 1.5 милиарда лева Това е близо 4 пъти над сегашния бюджет на организацията, който сега е 382 млн. лева Комитова желае сумата с аргумента, че би трябвало да бъдат приключени пътните поправки, защото " цяла България е разкопана ". Така на процедура министър Комитова желае, по който в края на всяка година за разплащания на строителите на автомагистрали и пътища.

Сигнал до основния прокурор

Преди десетина дни точно Виолета Комитова и сътрудника ѝ от финансовото министерство Асен Василев оповестиха, че са, защото АПИ е упълномощила действия за сума, възлизаща на над 4 пъти от размера на годишния ѝ бюджет. Според Асен Василев организацията е надвишила с 1.3 милиарда лева годишния си бюджет за 2021 година за настоящ ремонт и поддръжка, което е нарушаване на Закона за обществените финанси.

Финансовият министър даже даде детайлности за порочната скица. " Прави се отчет към управителния съвет на АПИ за супер незабавен ремонт или строителство на съответен обект. След това този разход се утвърждава и се показва сумата, която да се утвърди от държавния бюджет посредством Постановление на Министерски съвет (постановление на Министерския съвет). Въпросният отчет не стига до строителите. На тях им се споделя - " Стройте! ", без действително парите да са обезпечени, сподели Василев. По думите му по този метод АПИ непрестанно вкарва страната в задължения, като единствено за първите четири месеца на тази година са направени възлагания за 2.9 милиарда лева за 2021 година и 2022 година при годишен бюджет на АПИ от 382 млн. лева

Защо Комитова желае нарастването?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР