Строителният контрол (ДНСК) отхвърли в петък искането на районния кмет

...
Строителният контрол (ДНСК) отхвърли в петък искането на районния кмет
Коментари Харесай

ДНСК отказа да събори небостъргача Златен век

Строителният надзор (ДНСК) отхвърли в петък настояването на районния кмет на " Лозенец " Констатин Павлов и няма да издаде заповед за събарянето на небостъргача " Златен век ". Основната причина е неприключилото правосъдно дело по проблема, което е пред дефинитивно изговаряне във Върховния административен съд. Заседанието на съда е планувано за края на март идната година, тъй че въпросът няма да бъде развързан преди идната пролет.

Втората причина за отхвърлено искане на кмета е, че ДНСК не счита, че градежът е противозаконен, а е осъществяван с нарушавания.

" След привършване на правосъдното произвеждане на Върховен административен съд, с влезнал в действие правосъден акт, ДНСК ще предприеме съответните законосъобразни дейности ", се споделя в известието на строителния надзор. В него се добавя, че градежът е спрян дейно от средата на април тази година.

По-рано денем строителната компания " Артекс " разгласи, че желанията на новия областен кмет на " Лозенец " да инициира събарянето на небостъргача " Златен век " не кореспондират със законността и решението на съда. Фирмата упреква кмета на региона Константин Павлов, че се пробва да гони вложителите.

Преди ден Павлов изиска от шефа на строителния надзор (ДНСК) Иван Несторов да заповяда събарянето на постройка. Кметът излезе с аргумента, че обектът е противозаконен, тъй като презаверката на строителното позволение е изтекла. Константин Павлов споделя, че разрешителното е изгубило правното си деяние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР