Строителният бранш се готви да направи стъпка, която в известна

...
Строителният бранш се готви да направи стъпка, която в известна
Коментари Харесай

Шок за пазара на имоти! Спират сделките на зелено?

Строителният отрасъл се готви да направи стъпка, която в известна степен ще сковава пазара на нови жилища. Бизнесът алармира, че поради фрапантния скок в цените може да се стигне даже до заледяване на покупко-продажбите " на зелено ", оповестява Нова телевизия.

Заради невъзможността да предвиждат крайната себестойност на активността в общественият бранш към този момент има публични поръчки, на които не се явяват претенденти, предизвестяват от камарата на строителите, а в частния бранш вложителите ще строят здания, само че няма да продават, до момента в който не се успокои обстановката с пълзящата инфлация и непрекъснатото повишаване на материалите.

Само за няколко месеца цената на строителството у нас е скочила с близо 30 на 100. Най-скъп е станал дървеният материал. Цената му е скочила със 100 %. От сектора описват, че сега са с вързани ръце, тъй като не могат да създадат съществени планове.

Към момента няма обстановка, в която вложител да спре даден градеж. Ако желаете да си купите жилище " на зелено " обаче ще срещнете усложнения, настояват специалисти.

А усилването на търсенето, ускорява и цените. В общественият бранш обаче, обстановката е още по-сериозна. Непрекъснатото повишаване на строителните материали слага под риск осъществяването на европейските стратегии и по-специално Плана за възобновяване, описват от сектора.

От Камарата на строителите упорстват и за среща със служебния министър председател Стефан Янев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР