Строителният бранш излиза на мирен протест, поне засегаНа 12 декември

...
Строителният бранш излиза на мирен протест, поне засегаНа 12 декември
Коментари Харесай

Строителният бранш излиза на мирен протест, поне засега

Строителният отрасъл излиза на кротичък митинг, най-малко към този момент
На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника по време на мирна проява. Събрана е подписка, под която са се разписали 53 000 души. Това съобщи ръководителят на УС на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Камарата на строителите в България ще желае срещи с президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и депутати поради обвиняванията през последните месеци за некачествено строителство и нагласени публични поръчки.

Мирният митинг с разполагането на техниката ще се организира на „ Цариградско шосе “ от 7:00 до 12:30 часа в посока Враня. Целта на маршрута е да не се пречи на естествения трафик в централната градска част. Подписката ще бъде импортирана в Народното събрание в 9:30, а по-късно ще има срещи в Министерски препоръки при президента, прецизираха от камарата.

Подписката цели прекъсване на потреблението на отрасъл за политически цели. „ Искаме системност и предвидимост за развиване на бранша в дълготраен проект. Ние не сме молили изрично с изключение на за поддръжка на сектора. Хората, които сега ни нападат са Българска социалистическа партия “, безапелационен е Терзиев.

„ Нашето предпочитание е тези срещи, очи в очи с българската страна и общност, да опровергаем всички внушения и недоказани изказвания. Ще изразим безапелационното си противоречие с такава агитация и потреблението на ориста на над 250 хиляди строители и техните фамилии за трупане на политически дивиденти.

Според сектора през идващия програмен интервал се чака асимилиране сред 12-15 милиарда евро. Няма компания в Европа, която да не желае да взе участие в разпределението на тази баница. Но, по вярвайте ми, българските компании отново ще строят в консорциуми и отсега нататък. Да сте виждали немски строители, идват единствено като консултанти. Строителният ни бизнес ще бъде спънка за западните компании. Това е главната офанзива “, уверени са от сдружението. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР