Строителните дейности на плаж Делфин са в съответствие с одобрената

...
Строителните дейности на плаж Делфин са в съответствие с одобрената
Коментари Харесай

Проверка от две министерства не откри нарушения на плаж Делфин“

Строителните действия на плаж " Делфин " са в сходство с утвърдената от Министерството на туризма скица и не съставляват нарушаване, съгласно направената взаимна инспекция от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас и Министерството на туризма. В нея взе участие и кметът на община Царево.

Инспекцията беше разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Установено е, че на плажа сега се построява краткотраен преместваем обект, също и тоалетни, и лека дървена ограда , оповестяват от Министерството на туризма.

Изградената през миналогодишния летен сезон дървена стълба е напълно демонтирана. Дървеният материал от нея не е отстранен, сега се употребява за създаване на обектите на плажа.

Представители на общината и на Строителния надзор са създали измервания на местоположението на изграждащите се обекти и индикаторите са съпоставени с утвърдената от Министерството на туризма скица. Според първичните резултати, те дават отговор на схемата. Уточнява се, че специалистите на Министерството на туризма ще създадат и контролна инспекция за сходство на градежа със заложените индикатори.

Предвижда се също геодезисти да създадат измервания и в случай че се откри, че заграждението е ситуирано на територията на плажа, ще бъде издадено наставление да бъде отстранено.

Проверката е открила, че заграждението не пречи на достъпа до плажа .

Заради стръмния терен към линията община Царево е внесла в РИОСВ-Бургас оферти за обезпечаване на трасе до морския плаж. Изискано е мнение от дирекцията на естествен парк " Странджа ", с цел да се откри най-подходящото място за обезпечаване на пешеходния достъп към плажа, който да е щадящ за околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР