Строителни отпадъци ще се преработват на специално обособена площадка в

...
Строителни отпадъци ще се преработват на специално обособена площадка в
Коментари Харесай

Преработват строителни отпадъци със специална инсталация в Б...

Строителни боклуци ще се преработват на особено обособена площадка в село Брестник. Това излиза наяве от капиталовото желание на компания " Променергомонтаж " АД.

" Като строителна компания, сдружението осъзнава своята отговорност във връзка с формираните в следствие от осъществено строително-монтажни работи строителни боклуци. Наша съществена цел е понижаване на депонираните строителни боклуци и реализиране на националната цел за повторна приложимост, отнасяне или преработване ", се споделя в капиталовото им желание.

Във връзка с това компанията има намерение да обособи площадка за действия по авансово отнасяне на строителни боклуци, което включва подбиране, накъсване, сепариране, трошене, пресяване. За застраховане потребностите на площадката е планувано създаване на складова база с автопарк. Инвестиционното желание ще се осъществя на площадка с повърхност от близо 50 000 кв.м., намираща се в местността " Кабата ".

Трошенето на отпадъците ще става на площадката с мобилна трошачно-сортировъчна апаратура.

Според вложителят за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции, формирани при товарене, разтоварване, депозиране, преправка и превоз на строителни боклуци, ще се подхващат всички нужни ограничения. Една от тях е построяването на зона за измиване на транспортните средства преди напускането на площадката.

Чака се решението на РИОСВ-Пловдив, които би трябвало да се произнесат по отношение на допустимостта на капиталовото желание.

Преработката на строителните боклуци е условие на Европа. Целта е да се понижи размерът на тяхното депониране посредством преработката и влагането им още веднъж в строителството. По този метод ще се понижи потребността от рандеман на нови строителни материали, които водят до откриването на кариери и риска от нарушение на екологичното равновесие в природата.
Свързани вести Строители обясниха какви рискове крият противозаконните кариери
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР