Строителната продукция у нас се свива с 1% през второто

...
Строителната продукция у нас се свива с 1% през второто
Коментари Харесай

Строителството намалява през второто тримесечие

Строителната продукция у нас се свива с 1% през второто тримесечие на 2018 година Това е първото годишно намаляване от първите три месеца на 2017 година насам , демонстрират данни на Евростат.

На тримесечна основа строителната продукция у нас още веднъж бележи спад от 5,6%, също за първи път от първото тримесечие на 2017 година, когато е регистрирано намаляване от 8,3%.

Конкретно през август продукцията в бранш строителство в България понижава с 0,6% по отношение на юли и с 1,2% на годишна основа, като страната ни е една от едвам четирите в Европейския съюз, които регистрират годишно намаляване.

През август строителната продукция в еврозоната и Европейски Съюз е отбелязала спад от по 0,5% по отношение на юли, демонстрират сезонно изгладените данни на Евростат. На годишна основа тя е повишена с 2,5% в еврозоната и с 2,3% в Европейски Съюз.

Само в четири страни се следи спад на строителството - Румъния, Швеция, България и Испания. Най-голям растеж на годишна основа пък има в Словения (33,5%), Унгария (24,3%) и Полша (19,2%).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР