Строителна фирма запорира сметките на Великотърновския университет, което блокира изплащането

...
Строителна фирма запорира сметките на Великотърновския университет, което блокира изплащането
Коментари Харесай

Строителна фирма запорира сметките на ВТУ

Строителна компания запорира сметките на Великотърновския университет, което блокира изплащането на трудовите хонорари и стипендиите в края на годината.
Претенцията на русенската строителна компания „ Скални материали “ е за осъществени, само че неплатени поправки от времето на предходното ректорско управление. Водят се три каузи, по които общата сума е 167 хиляди лв., уточни сегашният ректор на ВТУ проф. Христо Бонджолов. По едно от делата към този момент се произнесе Върховният касационен съд в интерес на строителя, а частен правосъден реализатор запорира сметките на университета, което блокира изплащането на задатъка за декември и студентските стипендии.

Проф. Бонжолов уточни за „ Хоризонт “, че на този стадий няма гаранции за погашение на възнагражденията: " Правя всичко допустимо, което зависи от мен. Не зная дали ще успеем да се оправим. Не можем да вземем заем. Има запор, в случай че не вдигнат запора, мъчно ще се оправим ". Това е втори запор върху сметките на университета. Миналата година при сходна обстановка починалият към този момент предприемач Петър Христов даде персонален заем за изплащането на заплатите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР