Строителна фирма беше санкционирана вчера заради системен шумов терор в

...
Строителна фирма беше санкционирана вчера заради системен шумов терор в
Коментари Харесай

Санкционираха строител заради шумов терор в центъра на Пловд...

Строителна компания беше глобена през вчерашния ден поради систематичен шумов гнет в центъра на Пловдив. Тормозът продължавал към този момент 3 месеца.

До съставянето на акта се стигна, откакто пловдивчани позвънили на екип на общинския инспекторат. Жителите в съседство на строителния обект се жалват за немислим звук при срутване на постройка на ул. „ Любен Каравелов “ сред 14 и 16 часа. Тропотът идвал от екскаватор, къртач и товаренето в каросерията на автовози. Подложени на издевателството били и жителите на прилежащите улици " Радецки " и " Филип Македонски”.

„ Тук е прахоляк, а шумът стартира от 7:30 сутринта и продължава до 17 часа през уикенда. Пречи и на пенсионерите, и на дребните деца. Строителят ни заплаши, че ще работи до 11 вечерта “, сподели Анастасия Василева, която живее в региона.

Според осведомителната табела разрушителните действия са почнали в края на април и е трябвало да приключат на 1 август. Работата обаче кипеше с цялостна пара и през вчерашния ден. Фирмата, на която ще бъде наложена санкция за шума, е " Астра Билдинг груп ".

Гражданите възроптаха и че строителната компания се е вързала непосредствено за пожарния хидрант. „ Кой ще заплаща водата “, попита пловдивчанка, работеща на отсрещния тротоар. Представител на строителя изясни пред „ Марица “, че имат позволение да се включат към хидранта, с цел да поливат и да не се запрашава доста въздухът.

От ВиК - Пловдив потвърдиха, че фактически са издали позволение, като за задачата е инсталиран водомер. Сметката от него ще бъде начислена към компанията. „ Това го разрешаваме в редки случаи, когато няма друга физическа опция или до мястото не може да доближи водоноска. Два пъти минавах през сектора да ревизира - всичко беше наред. Бяха качили маркуча на дъска, минаваща на 2 метра и половина височина, и не затрудняваха придвижването “, изясни инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР