Строител на Димитровград отпразнува днес своя 100-годишен юбилей. Тържеството в

...
Строител на Димитровград отпразнува днес своя 100-годишен юбилей. Тържеството в
Коментари Харесай

Строител на Химкомбината в Димитровград чукна 100

Строител на Димитровград отпразнува през днешния ден своя 100-годишен празник. Тържеството в чест на Трифон Видаркински се състоя в кметството на село Брястово, община Минерални бани, където столетникът живее сега.

То събра доста родственици, близки, другари и публични лица. Видаркински е роден на 3 февруари 1923 година във врачанското село Борован, само че от 1951 година се реалокира в Димитровград, където взема присъединяване в строителството на тогавашния Химически комбинат. За трудовата си активност бай Трифон е награждаван със Сребърен медал на труда, медал „ Червено знаме на труда “ и медал „ Г. Димитров “, златен.

 Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати приветствен адрес, почетен плакет и албум на най-възрастния гражданин на с. Борован – Трифон Видаркински.

Въпреки възрастта си, Видаркински върви, въпреки и с бастун, има пресен разум, ясна памет и в диалога с кореспонденти демонстрира възприятие за комизъм. Благодарен съм за наследството, което оставям – имам двама сина, само че по-големият за жалост умря, снахи, четирима внуци и четирима правнуци, а очаквам и пети правнук, сподели столетникът. Той посъветва младите да водят сдържан живот, в случай че желаят да стигнат дългоденствие.

Подобни хора би трябвало да бъдат доста ценени, почитани и уважавани, сподели кметът на Димитровград Иво Димов. Неговият подарък бе огромна торта с формата на книга, лоза за юбиляра с благопожелание да прибира от нея бъдеща годишна продукция, а за брачната половинка му – роза, която да посади.

Министерството на защитата връчи почетен плакет на ветерана от първата и втора фаза на Втората международна война, дарове имаше и от община Минерални бани и от към тридесетината почели мотива посетители.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР