Строеви хватки с оръжие демонстрираха на Празникът на сухопътни войски

...
Строеви хватки с оръжие демонстрираха на Празникът на сухопътни войски
Коментари Харесай

Строеви хватки с оръжие демонстрираха на празникът на...

Строеви хватки с оръжие демонстрираха на Празникът на сухопътни войски през днешния ден в Хасково. Блок военнослужещи с командващ капитан Захари Генев сподели боеви хватки и придвижвания с оръжие.

С церемониален обред по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайният боец на площад „ Свобода “ беше маркиран 19 ноември – празник на Сухопътните войски.

Слово за празника държа майор Георги Георгиев, шеф щаб и изпълняващ длъжността пълководец на хасковското военно формирование. Той напомни, че на днешния ден българската войска печели една от най-важните си борби - тази при Сливница. Така сухопътните ни войски, които преди този момент единствено за няколко дни съумяват да създадат, учудил света марш на скок от южната ни до западната граница, пазят Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Именно на 19 ноември 1885 година сръбската войска, нападнала ни в тил е разгромена и нашите бойци позтигат една от най-големите си победи.

В ритуала участваше и духовият оркестър. Сред формалните лица бяха кметът Добри Беливанов, регионалният шеф Станислав Дечев и неговият заместител Стефка Здравкова. Имаше и посетители от Министерството на защитата и задгранични бойци и офицери от страните членки на НАТО.

В Регионалния исторически музей беше открита галерия, отдадена на 100 година от края на Първата международна война.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР