Строежът на газопровода Турски поток през българска територия върви с

...
Строежът на газопровода Турски поток през българска територия върви с
Коментари Харесай

Пълна газ за строежа на Турски поток у нас с по 3 км на ден

Строежът на газопровода " Турски поток " през българска територия върви с цялостна мощ. Трасето е разграничено на 10 секции, установка за автоматизирани заварки ще прави по 50-60 заварки на ден и всеки ден ще са подготвени по 3 км. Така държавният газов оператор " Булгартрансгаз " разчита работата по българското трасе да върви дружно с тази по сектора в Сърбия и те да завършат по едно и също време, а министър председателят Бойко Борисов предложи да се създадат три откривания на втората линия на газопровода до Западна Европа – в България, Сърбия и Унгария.

Изпълнителят на градежа у нас – саудитският консорциум " Аркад ", обаче напомни, че по контракт срокът за въвеждане в употреба на първата част от плана е 15 април 2020 година Русия, чието сдружение " Газпром износ " има контракт за доставка на газ през това оборудване от 1 януари 2020 година, в това време чака въвеждането в употреба да стане по в началото обещания график.

Това стана ясно по време на ревизия на Борисов в седмия сектор на общо 474 -километровото трасе край Кнежа. Часове по-рано той откри първите 11 км от трасето на " Турски поток " от българо-турската граница до новата газоизмервателна станция " Странджа " край Ямбол, където ще се одобряват количествата газ по " Турски поток ". От там насетне в маршрута влизат 155 км съществуваща мрежа на " Булгартрансгаз ", след което би трябвало да се строи новия газопровод до сръбската граница, изясни шефът на държавния оператор Владимир Малинов на премиера в ръководената от него джипка, до момента в който пътуваха към мястото на инспекцията, излъчена онлайн във Facebook профила на Борисов.

Всеки ден 25 вагона и 60-70 тира с тръби

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР