Строеж за турнира Serbia Open, организиран от семейството на Новак

...
Строеж за турнира Serbia Open, организиран от семейството на Новак
Коментари Харесай

Свободна Европа: Строят корт „на ръба на закона“ за семейство Джокович


Строеж за шампионата Serbia Open, проведен от фамилията на Новак Джокович, е в несъгласие с някои законови правила в Босна и Херцеговина, алармира Свободна Европа, базирайки се на материал на балканската работа на радиото .

Турнирът тази година ще се организира в Баня Лука, а не в Белград, а за задачата е почнало построяването на специфичен корт, като планът е на стойност 7,7 млн. евро.

Какъв е въпросът?

Строежът е почнал преди близо два месеца, като Министерството на териториалното устройство, екологията и строителството на Република Сръбска е издало позволение за градеж за осъществяване на подготвителни работи по-късно, на 20 януари.

Освен това, работата се обезпечава с обществени средства, само че планът не е минал през социална поръчка, защото изборът на реализатори е поверен на Тенис асоциацията на Република Сръбска, която съгласно локалния Закон за публичните поръчки не е възложител и няма такова обвързване.

„ Разбира се, че би трябвало да си самоуверен, да правиш тези ходове, които са на ръба на законовите правила, само че са съобразени с тях и морално верни “, сподели кметът на Баня Лука Драшко Станивукович пред РСЕ/РС. Той дефинира построяването на корта и идването на ATP шампионата в Баня Лука като „ народен интерес “.

Очаква се Новак Джокович да играе на Serbia Open, а шеф на шампионата е неговият брат Джордже.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР