Стрийт художникът Банкси закрива изложбената си зала в Лондон, открита

...
Стрийт художникът Банкси закрива изложбената си зала в Лондон, открита
Коментари Харесай

Стрийт художникът Банкси закрива изложбената си зала след по-малко от 2 седмици работа

Стрийт художникът Банкси закрива изложбената си зала в Лондон, открита на 1 октомври, откакто тя работи по-малко от 2 седмици, оповестява английският създател на страницата в Инстаграм.

Проектът му " Брутен вътрешен артикул " ненадейно се появи в лондонския квартал Кройдън при започване на този месец. Тогава той изясни, че бил заставен да открие своята галерия-магазин, с цел да отбрани правото да употребява марката си, което някои компании се опитвали да експлоатират без позволение.
 
Copycats have somehow driven the street artist to do better
— TAXI (@designtaxi)

В магазина на Банкси фигурираше бронираната жилетка, която художникът направи за рапъра Стормзи . С нея музикантът се яви на тазгодишния фестивал Гластънбъри. Арт салонът на Банкси бе декориран с часовници, на чиито циферблати бяха изрисувани плъхове - едни от обичаните персонажи на стрийт художника.

Работите на Банкси, който повдига в своето творчество въпросите за общественото неравноправие и лицемерието на управляващите, са известни в целия свят. Художникът съумя да запази в загадка своята идентичност - на никого, с изключение на на най-близките му помощници, не е известно по какъв начин наподобява и по какъв начин се споделя в реалност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР