Стремим се да запазим идентичността на София като древен и

...
Стремим се да запазим идентичността на София като древен и
Коментари Харесай

Фандъкова с важно изказване за бъдещето на София

Стремим се да запазим идентичността на София като античен и зелен град и да изградим значим потенциал за устойчиви практики. Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на двудневния „ Обществен конгрес за Зелена столица “ във Френския културен институт, съобщи „ Фокус “. „ Това по никакъв начин не е елементарно. За моя наслада в последната година считам, че имаме принос и ние със заявяването на ясна визия, по която да се развива градът.

Форуми като днешния ще оказват помощ да разясняваме проблемите, само че и да подкрепим редица решения и промени в законите, от които се нуждаем “, сподели Фандъкова. По думите ѝ София се развива интензивно и минава през мощен стопански напредък. „ Днес градът ни притегля повече хора, както от страната, по този начин и от света.

От страната хората идват тук да търсят работа, положително обучение, положително опазване на здравето, повече благоприятни условия за развиване. Имаме към този момент и доста туристи от целия свят “, сподели Фандъкова и уточни, че това се вижда с развиването на културно-историческото завещание на града.

Според Фандъкова провокациите, които измененията в климата слагат пред нас изискват деен и интегриран метод към развиването на града. „ Тази тематика не трябва да я изключваме. Тя съществува “, разяснява кметът на София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР