Стремежът на САЩ да промени ядреното споразумение с Иран изпраща

...
Стремежът на САЩ да промени ядреното споразумение с Иран изпраща
Коментари Харесай

Иран предупреди Северна Корея да не се споразумява със САЩ

Стремежът на Съединени американски щати да промени нуклеарното съглашение с Иран изпраща доста рисково обръщение, че страните не би трябвало да договарят с Вашингтон, предизвести нощес иранският външен министър Джавад Зариф в миг, когато американският президент Доналд Тръмп се готви за среща със севернокорейския водач Ким Чен Ун, на която да беседват за денуклеаризация, съобщи Ройтерс.

Джавад Зариф съобщи нощес пред кореспонденти в Ню Йорк, че няма смисъл френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел да се пробват да успокоят Тръмп.

Очаква се до 12 май американският президент да реши дали да възвърне икономическите наказания против Техеран, анулирани през 2015 година по силата на нуклеарното съглашение сред Иран и шест международни сили, напомня Ройтерс. Тръмп оказа напън върху европейските съдружници на Вашингтон да работят за поправяне на съглашението. Очаква се тази седмица Меркел и Макрон да се срещнат с Тръмп във Вашингтон.

"САЩ освен не приложиха своята част от съглашението, а желаят и още ", съобщи Зариф, който е в Ню Йорк, с цел да взе участие в съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации. Според иранския външен министър посланието, което се изпраща на света е, че "не би трябвало да се подписват съглашения със Съединени американски щати, тъй като в края на деня управителният принцип на Съединени американски щати е "каквото е мое си е мое, каквото е твое предстои на договаряния ".

Зариф съобщи по-рано, че в случай че Вашингтон се отдръпна от съглашението, Иран обмисля разнообразни разновидности, в това число възобновяване на нуклеарната активност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР