Стремежът на Honda към електрификацията няма да се ограничава само

...
Стремежът на Honda към електрификацията няма да се ограничава само
Коментари Харесай

Honda планира 10 нови модела електрически мотоциклети до 2025 г., включително един за деца

Стремежът на Honda към електрификацията няма да се лимитира единствено до колите. Компанията разгласи, че ще пусне 10 електрически мотоциклета в международен мащаб до 2025 година и ще направи своята гама мотоциклети въглеродно неутрална до 2040 година

Honda към този момент продава линия от дребни елскутери, ориентирани към операторите на автопаркове и които към този момент се употребяват от японските и виетнамските пощенски служби. Компанията възнамерява да разшири наличността на тези модели на други пазари и да вкара две оферти за персонална приложимост за европейските и азиатските пазари сред 2024 и 2025 година

Между 2022 година и 2024 година Honda възнамерява да показа пет по-големи модела електрически мотопеди, още веднъж на европейските и азиатските пазари. Те ще бъдат последвани от три още по-големи модела за Япония, Европа и Съединените щати сред 2024 и 2025 година Най-накрая Honda възнамерява да пусне електрически мотоциклет за деца. Този модел също е плануван за 2024 година или 2025 година и също наподобява, че е предопределен за Съединени американски щати.

Honda съобщи, че ще оборудва бъдещите си електрически мотоциклети с твърдотелни акумулатори, употребявайки технология, която компанията търси и за коли. Смяната на акумулатори също е част от проектите на компанията - през 2021 година Honda се причисли към другите японски производители на мотоциклети - Kawasaki, Suzuki и Yamaha, в консорциум за създаване на стандарти за промяна на акумулатори за мотоциклети.

В допълнение към електрическите модели, Honda съобщи, че ще продължи да усъвършенства горивната успеваемост на своите мотоциклети с вътрешно горене и ще изследва различни горива, с цел да реализира задачата си за въглеродна индиферентност.

Пътят към електромобилноста на две колела мина през провал - Honda в началото сподели през 2008 година, че ще пусне електрически мотоциклет през 2010 година, само че не го направи. Това остави място за компании като Zero и Energica да се съсредоточат върху електрическите двуколесници. През 2018 година BMW Motorrad съобщи, че вижда електрическите задвижвания като бъдещето за мотоциклетите си.

И даже някои обичайни производители на мотоциклети като Harley-Davidson изпревариха Honda на пазара с изцяло развъртян електрически мотоциклет.

Honda към този момент също усили вложенията си в производството на електрически транспортни средства. Сега са възнамерявали 30 електрическия автомобил до 2030 година в международен мащаб, като се създават и два електрически спортни автомобила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР