Стрелба и заложническа криза във Франция. Властите определиха атаката като

...
Стрелба и заложническа криза във Франция. Властите определиха атаката като
Коментари Харесай

Терор в Южна Франция: Трима души загинаха

Стрелба и заложническа рецесия във Франция. Властите дефинираха офанзивата като терористичен акт. Нападателят е 26-годишният франзуцин от марокански генезис Редуан Лакдим и е прочут на полицията за дребни закононарушения.

Потвърдена е гибелта на трима души при няколко обособени случая.

След три часа полицейска блокада, нападението завърши с взлом и очистване на терориста.

Атаката стартира в Каркасон на 15 минути от градчето Треб. Тази заран 26-годишният французин от марокански генезис стреля по водач на лека кола в града като го ранява тежко и убива спътника му.

След това стреля по четирима патрулиращи служители на реда от специфичните елементи и ранява тежко един от тях в рамото.

Нападателят потегля към прилежащия град Треб и влиза в супермаркета с крясъци „ Аллах е популярен, ще ви избия всички”.

На място са убити още един човек и взима различен за пленник. Повечето гости и чиновници съумяват да избягат.

Един от охраняващите служители на реда, ранен при нападението, непринудено се разменя със заложника. Като влиза при терориста, оставя мобилния си телефон включен, с цел да може сътрудниците му да наблюдават обстановката.

По-късно е погубен от похитителя.

При последвалия взлом на спецчастите нападателят е убит.

Според полицията мъжът не е бил радикализиран. Нападателят е бил в пандиза допреди година и половина за обири и владеене на опиати. Според вътрешния министър той е работил самичък, без значение че „ Ислямска държава” пое отговорност за нападението.

Това е следващата рецесия със заложници против Франция от ИД.

На 9 януари 2015 година, два дни след касапницата в редакцията на „ Шарли Ебдо”, съучастникът на атентаторите Ахмеди Колибали взе заложници в кашерен магазин в Париж. Четирима души бяха убити.

На 13 ноември 2015 година, още веднъж в Париф в зала „ Батаклан” джихадистите взеха над 200 души за заложници и убиха 89 от тях.

Единственият оживял терорист от атентатите в Париж е Салах Абдеслам, чието освобождение изиска мароканецът през днешния ден. Ролята му в офанзивите към момента не е ясно открита и той към момента няма присъда.

Терорът с днешна дата във Франция изненада европейските водачи на съвещанието им в Брюксел. Те следиха в действително време антитерористичната интервенция в Южна Франция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР