Страстите се покачиха до червено, след като финансовият министър Кирил

...
Страстите се покачиха до червено, след като финансовият министър Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ крещят Оставка“ насред парламента, министър напусна демонстративно


Страстите се повишиха до алено, откакто финансовият министър Кирил Ананиев пристигна в Народното събрание, с цел да дава отговор на запитване на Българска социалистическа партия за положението на фискалния запас.

Председателстващият съвещанието Татяна Дончева обаче не предложения Ананиев на трибуната, тъй като по дневен ред депутатите разискваха друго сега. От ГЕРБ скочиха да упорстват министърът да приказва, само че Дончева отхвърли да им даде думата. Управляващите започнаха да скандират „ Оставка! “ и „ Мутри вън “ и да тропат по банките. Ананиев седеше пред трибуната и чакаше да се изкаже повече от 10 минути. Докато ГЕРБ продължаваха да скандират. Сред виковете в последна сметка Дончева се опита да го предложения да приказва, само че той напусна залата, помахвайки към неговата парламентарна група.

Преди това Димитър Главчев от ГЕРБ настоя да се думата и на вицепремиера Томислав Дончев, който пък да приказва по проекта за възобновяване към Европейски Съюз.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ стартира да тропа по масите и да вика " Мутри вън " и " Таня вън ", потвърждавайки, че Дончева води съвещанието в нарушаване на правилника.

Татяна Дончева отхвърли да допусне вицепремиера до парламентарната естрада с обяснението, че Главчев не интерпретирал вярно наредбата. След това депутатите от ГЕРБ нарушиха реда в залата, тропайки по депутатските банки.

Тогава пък Кирил Ананиев демонстративно напусна залата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР