Страстите се покачиха до червено, след като финансовият министър Кирил

Страстите се покачиха до червено, след като финансовият министър Кирил ...

ГЕРБ крещят Оставка“ насред парламента, министър напусна демонстративно


Страстите се покачиха до червено, след като финансовият министър Кирил Ананиев дойде в парламента, за да отговаря на питане на БСП за състоянието на фискалния резерв.

Председателстващият заседанието Татяна Дончева обаче не покани Ананиев на трибуната, защото по дневен ред депутатите разискваха друго в момента. От ГЕРБ скочиха да настояват министърът да говори, но Дончева отказа да им даде думата. Управляващите започнаха да скандират „Оставка!“ и „Мутри вън“ и да тропат по банките. Ананиев седеше пред трибуната и чакаше да се изкаже повече от десет минути. Докато ГЕРБ продължаваха да скандират. Сред виковете в крайна сметка Дончева се опита да го покани да говори, но той напусна залата, помахвайки към неговата парламентарна група.

Преди това Димитър Главчев от ГЕРБ настоя да се думата и на вицепремиера Томислав Дончев, който пък да говори по плана за възстановяване към ЕС.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ започна да тропа по масите и да вика "Мутри вън" и "Таня вън", твърдейки, че Дончева води заседанието в нарушение на правилника.

Татяна Дончева отказа да допусне вицепремиера до парламентарната трибуна с обяснението, че Главчев не интерпретирал правилно разпоредбата. След това депутатите от ГЕРБ нарушиха реда в залата, тропайки по депутатските банки.

Тогава пък Кирил Ананиев демонстративно напусна залата.

Източник: duma.bg