Страсбург. Евродепутатът Петър Курумбашев и Джани Питела, президент на Групата

...
Страсбург. Евродепутатът Петър Курумбашев и Джани Питела, президент на Групата
Коментари Харесай

Петър Курумбашев и Джани Питела отново изпратиха съвместно писмо до Манфред Вебер

Страсбург. Евродепутатът Петър Курумбашев и Джани Питела, президент на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, още веднъж изпратиха взаимно писмо до Манфред Вебер, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. " Фокус " разгласява писмото без редакторска интервенция:

Уважаеми господин президент Вебер,

Благодарим Ви за Вашия бърз отговор на 6-ти юни по отношение на проблема с съществуването на антисемитски настроения у някои членове на българското съдружно държавно управление, подкрепено от Европейската национална партия (ЕНП).
Въпреки това, някои въпроси остават без отговор. Ако се върнем обратно във времето, на 30.10.2014 година президентът на ЕНП Жозеф Дол, декларира в извънредно изявление за българската телевизия „ Европа “ следното:
„ Патриотичният фронт би трябвало твърдо да бъде изключен от обединението поради свои ксенофобски твърдения…, “ Попитан дали мнението му е изразено в персонално качество, или това е публична позиция на ЕНП, Дол дава отговор: „ Това е позицията на ЕНП, която е образувана след декларацията, направена в Народното събрание. Те бяха ксенофобски настроени и провокативни. Не мога да работя с популисти, които вършат сходни изявления, невероятно е. Никога не съм работил с популисти в Екологичен потенциал. Когато отидох в България, дадох да се разбере, че не можем да приказваме за коалиция с Патриотичния фронт, не е допустимо. “
Изглежда обликът на Патриотичния фронт е оправдан и в този момент сме очевидци на съдружно държавно управление сред тях и Политическа партия ГЕРБ, член на фамилията на ЕНП. Коалицията „ Патриотичен фронт “ де факто поддържа новото българско държавно управление, образувано на 4-ти май 2017 година Понастоящем, те имат двама заместител министър-председатели, трима министри и редица районни представители.
Друго притеснително умозаключение e, че когато крайнодесни партии като „ Атака “ осигуряваха кворума в българското Народно заседание, какъвто беше казусът през 2009 година, това изглеждаше възможно, до момента в който това беше в полза на подкрепяната от ЕНП партия ГЕРБ. Всъщност, „ Атака “ поддържаше ГЕРБ в границите на целия мандат 2009-2013 година
В допълнение, не можем да не отбележим, че сме очевидци на явни двойни стандарти. Във Вашето изявление в пленарната зала в Страсбург от 2-ри юни 2013 година, Вие попитахте:
„ Какво е било дадено на крайнодесните кръгове в България, с цел да дойдат социалистите на власт?… Гласоподавателите не дали своят вот на социалистите нужното болшинство [в Народното събрание]… Надявам се, че социалистите ще се вразумят. “
Днес, след две доста остри антисемитски демонстрации от страна на Патриотичния фронт, съдружен сътрудник на министър-председателя Борисов, наподобява, че противоположният въпрос би трябвало да бъде подложен на дневен ред. Г-н президент Вебер, подготвен ли сте да бъдете държан за пленник на Патриотичния фронт в България единствено с цел да имате държавно управление на ЕНП в страна членка?

Джани Питела
Президент на Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал

Петър Курумбашев
Член на Европейския парламент
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР