Странно застанал автомобил на 44-ти км в посока Пловдив по

...
Странно застанал автомобил на 44-ти км в посока Пловдив по
Коментари Харесай

Кола на АМ Тракия се изтепоса перпендикулярно на платното СНИМКА

Странно застанал автомобил на 44-ти км в посока Пловдив по автомагистрала Тракия ни предизвика да ви напомним за едно много неприятно събитие, получаващо се при дъжд и мокра настилка. Преди час незабавно след мотел Ихтиман водачът на този автомобил явно не се е съобразил с метеорологичната конюнктура и се е " сблъскал " много челно с аквапланинга, видя GlasNews. Слава богу, конфликтът не е довел и до конфликт с различен автомобил.

Рискът от аквапланинг се усилва, когато водата, натрупала се върху пътната настилка, няма време да изсъхне. Под гумата се образува водна възглавница, когато шарката на протектора не може да отстрани водата сред гумата и пътя. Това кара гумите да изгубят сцеплението си, както и управляемостта, заради което водачът не може към този момент да управлява автомобила. Вероятно това се е случило и с тази кола.

Затова спазвайте няколко елементарни правила при мокри пътища.

Първо, намалете. Няма съответна скорост, която да ви защищити. Но разликата сред 85 и 100 километра в час усилва риска от аквапланинг с близо 40 %. Разумната политика е да държите под 90 км/ч.

Второ, следете деликатно пътя, не се разсейвайте и бъдете готови.

Трето, в случай че въпреки всичко колата сервира, запазете самообладание. Паническите и прибързани дейности са рискови.

Обикновено можете да познаете аквапланинга още преди поднасянето поради внезапно покачвания звук от мотора, когато колелата се въртят без противодействие.

В този миг всевъзможни внезапни придвижвания са рискови. Докато колелата нямат сцепление, няма никакъв смисъл да скачате на спирачките или да навъртате кормилото. Това единствено ще утежни нещата, тъй като не се знае къде и по какъв начин колелата ще захапят още веднъж.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР