Странният Синдром на извънземната ръка …Човешкото тяло има много мистерии,

...
Странният Синдром на извънземната ръка …Човешкото тяло има много мистерии,
Коментари Харесай

Странният Синдром на извънземната ръка

Странният Синдром на извънземната ръка …Човешкото тяло има доста мистерии, които учените към момента не могат да разгадаят. Някои откриватели споделят, че „ човешкото тяло е толкоз малко познато, колкото дълбините на океана или Космоса “.Една от тези мистерии е положението, в което тялото възприема личния си крак като “нещо непознато със личен разум “.Синдромът на извънземната ръка, прочут още като Синдром на доктор Стрейнджлав, е рядко неврологично разстройство, при което едната ръка работи несъзнателно и без значение, а пациентът не осъзнава дейностите си и си мисли, че има ръка, следена от някой различен или има личен разум.Това може да се прояви по доста странни способи. Ръката на засегнатото лице се движи сама, допира или хваща предмети, употребява ги и манипулира без волята на субекта.
Понякога това е толкоз тежко, че индивидът би трябвало физически да ограничи „ извънземната “ ръка с другата си ръка, с която принудително отваря пръстите на засегнатия крак, с цел да го принуди да освободи предмета.В други случаи ръката може да се издигне сама и да остане в това положение много дълго време, в случай че не се спусне принудително надолу.В по-сериозни случаи “извънземната ” ръка поставя храна в устата на пациента, хвърля предмети, облича или съблича облекла, натиска и върти копчета и превключватели, прави разнообразни дейности, които не са мечтани.

 1 1 - Странният Синдром на извънземната ръка
Понякога „ непознатата “ ръка гали индивида по бузата, опипва тялото му, прокарва пръсти през косата му, щипе, драска и удря, а в доста рискови обстановки даже се пробва да удуши човек, като се вкопчва в гърлото му.Най-често „ извънземната “ ръка се държи като „ палаво дете “, правейки противоположното на това, което притежателят би желал. Например, пациентът може да постави цигара в устата си и да я възпламени с естествената си ръка, а „ извънземната “ ръка я вади от устата му. Или, естествената ръка включва светлината, а другата незабавно я изключва.„ Извънземната “ ръка може да разкопчава копчета, когато естествената ръка се пробва да ги закопчае, да хваща и да взема нещо, което другата ръка държи и така нататък, действайки като директна конкуренция с преобладаващата ръка.Човекът усеща, че ръката му се управлява от някаква външна мощ, или че има своя лична воля. Често би трябвало физически да дърпа или покорява ръката, даже да й крещи и да й споделя да спре.Пациентите с този синдром постоянно приказват на засегнатата ръка, като че ли е друг човек, обръщат се към нея от трето лице и я посочват с име. В доста случаи тези „ непознати “ ръце се държат по този начин, като че ли принадлежат на различен човек, а не на притежателя им.Въпреки, че в множеството случаи сходно държание е досадно, има случаи, когато хората се опасяват от ръката си, като че ли е страшилище, или имат вяра, че се е вселил дявол. Продължителността на “притежание ” на ръцете нормално продължава от няколко минути до няколко часа, само че може даже с дни.Такова положение за първи път е разказано и документирано в елементи през 1908 година от немския невропсихиатър Курт Голдщайн, който преглежда пациент, чиято ръка внезапно стартира да работи сама. Ръката прави спонтанни придвижвания, като избърсване на лицето, триене на очите, улавяне на неща и отвод да ги пусне, без значение какъв брой доста го желае пациентът.В някои случаи пострадалите могат да покажат сходство на надзор над своенравната ръка, като приказват с нея и й подреждат да направи нещо, само че тези придвижвания са по-бавни и по-малко прецизни, в сравнение с когато ръката е под умишлен надзор.Интересното е, че в множеството случаи “чуждата ” ръка е лявата. Нещо повече, по време на „ владеене “, тази ръка може да манипулира и употребява обекти със същия надзор и умелост като дясната ръка. В обикновено положение този човек не може да употребява толкоз умело лявата си ръка.Четете още: 15-годишно в Индия плаче с каменни сълзи (видео)Документираните случаи на Синдрома на извънземната ръка са извънредно редки. От 1908 година насам са към 40 – 50 случая, което прави това положение доста малко разбрано.

 2 - Странният Синдром на извънземната ръка
Обикновено се счита, че се предизвиква от някакъв тип микроувреждане на области на мозъка, които са свързани с двигателните функционалности, по-специално предния лоб, който е виновен за двигателните умения като придвижване и диалект, и когнитивните функционалности, обмисляне и организация, както и Корпус калозум, който свързва двете полукълба на мозъка.При Синдрома на извънземната ръка наподобява, връзката сред дясното и лявото полукълбо на мозъка е нарушена и пациентът губи способността си да управлява дясната или лявата страна на тялото.Повечето пациенти, диагностицирани със синдрома, са имали мозъчни пострадвания като контузия, интервенция, аневризми, дегенеративни мозъчни болести, инсулти, лезии или тумори, само че засегнатите области на мозъка са прекомерно разнообразни.Остава неразбираемо за какво това се демонстрира точно в горните крака, а не в краката.Типичен случай на Синдром на извънземната ръка, породен от увреждане на мозъка, се вижда в отчет от Медицинския център на Университета Бейлор:„ 77-годишна жена, с хронично предсърдно мъждене, краткотрайно е спряна да приема антикоагуланти заради интервенция на гръбначния дирек. Междинно приложение на нискомолекулен хепарин не е правено.Два дни по-късно, до момента в който гледа телевизия, тя вижда, че лявата й ръка се плъзга по зрителното й поле. Тя отпуснато гали лицето и косата й. Жената е уплашена. Опитите й да управлява лявата си ръка с дясната са несполучливи.Няма надзор над лявата си ръка съвсем 30 минути, която продължава да прави целенасочени придвижвания. По-късно, когато си възстановява контрола тя отбелязва, че левият й горен крак е изтръпнал и леко отслабен.Съпругът й оказал помощ да влезе в колата, с цел да я закара в болничното заведение и забелязал, че влачи левия си крайник, до момента в който върви. В болничното заведение, компютърната томография и ядрено-магнитният резонанс на мозъка демонстрират остри инфаркти в двата париетални лоба. Трансторакалната и трансезофагеална ехокардиограма не разкриват признаци на тромбоза.През идващите 6 часа тя последователно си възстановява естествения надзор над лявата страна на тялото си. Диагностициран е инсулт, евентуално заради кардиоемболия. Нейната антикоагулантна терапия е обновена и е изписана с рекомендация да поддържа антикоагулантната си терапия от самото начало. “

 3 1 - Странният Синдром на извънземната ръка
Защо случаите на мозъчно увреждане се появяват като страховито прекарване на обладана ръка и какъв съответен вид увреждане се случва? Все още никой не знае …Тъй като точните аргументи и механизми на това положение са незнайни, няма действително дейно лекуване. Обикновено то включва да се държи ръката на страдащия заета, като й се дава безвреден предмет, който тя да държи, нещо, с което да си играе или задача, която да извърши.Други способи, които са се оказали ефикасни, включват улавяне на ръката сред краката, удряне по нея, обливане с топла вода, устни предизвестия или даже токов удар. В по-екстремни случаи хората с това положение деактивират „ извънземната “ си ръка, като носят кухненски ръкавици или я увиват с тиксо.През годините Синдромът на извънземната ръка е бил употребен в художествената литература и филмите както за комедиен, по този начин и за отблъскващ резултат.Това най-забележимо е показано във кино лентата „ Д-р Стрейнджлав “, в който едноименният воин е изигран от Питър Селърс. Друго потребление на „ извънземна “ ръка се вижда в „ Злите мъртви “ 2, в който основният воин Аш, изигран от Брус Кембъл, се бори с обладаната от дявол ръка.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.https://www.facebook.com/hiddentruth.sitehttps://www.facebook.com/groups/623212178054534
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР