Страните в НАТО от Източна Европа са за по-голямо военно

...
Страните в НАТО от Източна Европа са за по-голямо военно
Коментари Харесай

НАТО пред среща на върха: Президентски форум на 9 страни от източния фланк

Страните в НАТО от Източна Европа са за по-голямо военно наличие на Алианса по източния фланг, разгласи румънският президент Клаус Йоханис.

Заедно с полския си сътрудник Анджей Дуда, той беше хазаин на среща, към която се причислиха по видеовръзка и държавните глави на Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Словакия и България.

Знаково включване направи и американският президент Джо Байдън.

Румен Радев уточни, че за гарантиране на съответна отбрана е нужна по-голяма софтуерна и индустриална самостоятелност, както и установяване на националните сериозни инфраструктури.

Според Радев европейският дирек за сигурност следва да е съгласуван с развиването на НАТО.

Участниците показаха паника от саботажните дейности на Русия в Чехия и България и координираха позиции преди срещата на върха през юни. Генералният секретар Йенс Столтенберг означи, че присъединяване на Джо Байдън демонстрира решимостта на Вашингтон за укрепването на НАТО.

" На срещата на върха ще имаме упорит и предвидлив дневен ред. Да укрепим нашия ангажимент да се пазиме взаимно, да разтеглим нашия метод по проблемите на сигурността и да възприемем по-глобален метод за предпазване на разпоредбите, на които се основава интернационалния ред ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР